GASTRONOMIE

Znáte maďarskou kuchyni? Chutná Vám?
Slyšeli jste o ní?
Samou chválu?
Pak je to pravda!

Jaký klobouk nosí gulyás?

Nevíte? Přece velký, kulatý, černý, plstěný. Protože gulyás je vlastně pastýř-skoták, který kdysi na široké pustě pásl dobytek. A ve svém kotlíku z toho mála, co měl, vařil guláš. Úplně jiný, než čemu se dnes v češtině říká guláš.
Guláš je v maďarské kuchyni polévka z hovězího masa krásně červené barvy díky všudypřítomné paprice. Občas s brambory.

A takových zažitých nepřesností ohledně maďarské kuchyně je více. Jen proslulost maďarských gastronomických specialit je naprosto zasloužená.

Ochutnejte pravou, nefalšovanou maďarskou kuchyni!

Čárdy, restaurace a další gastronomická zařízení nabízejí místní speciality všude po celém Maďarsku.
Přesvědčte se, že maďarská kuchyně není jen guláš, uherák a čabajka!

V Maďarsku je národní kuchyně vnímána jako vzácné dědictví, které si zaslouží úctu a pokoru. Je výsledkem několik století trvajícího míchání domácích i cizích ingrediencí a chutí. Místní zvyky v maďarské kuchyni bezelstně přijaly cizí vlivy od okolních národů. A tím vznikla harmonická a jedinečná souhra chutí: ostré je zde ostřejší, sladké ještě sladší a přesto vše jednoduché a pro kontinentální chuťové buňky neobyčejně lahodné.

Maďarsko Vás nakrmí a oslní!

  • kategorie   Gastronomie X